E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani
TRETJE SREČANJE GUZZISTOV NA BLOKAH

   
   
   

Že tretje leto zapored je MK Moto Guzzi Slovenija organiziral srečanje Guzzijev, Guzzistov in Guzzistk iz vse Slovenije, vabljeni pa so bili tudi vsi ostali. Srečanje je potekalo že tradicionalno zadnji vikend v maju na Velikih Blokah. Zakaj ravno na Blokah? Bloke so dostopne iz vseh strani, pot do tja je motoristično prijetna (lepi dolgi ovinki...), pa tudi sam prostor ob Domu pod Liscem, kjer so nas že tretje leto gostoljubno sprejeli, je ravno primeren za druženje (s hrano in pijačo seveda), prostor za večerni ogenj je pripravljen, prostora za parkiranje tudi (tudi za 100 motorjev je dovolj - preizkušeno). Ob domu je travnik kot nalašč za igre - spretnostne vožnje in preizkušanje moči, v domu pa je dovolj prostora za spanje. Dežela je znana po pogumnih, predvsem pa močnih možeh - Martin Krpan, ki je tu tovoril sol s svojo kobilico - medvedov pa še nismo srečali, verjetno jih je pregnalo bobnenje naših dvovaljnikov.

Letošnje srečanje se je začelo v soboto dopoldne, ko so razobešeni plakati sponzorjev, aperitiv, glasba D.J. Kinga, bogat srečelov ter šotor in polne pločevnike Red Bulla pričakovali guzzistične navdušence. Najbolj goreči so prišli že navzsegodaj, nekateri pa malo kasneje, ko so se prepričali, da slaba vremenska napoved ne bo držala za te kraje. Okoli poldneva so Guzziji zasedli že precej prostora ob Domu pod Liscem in tudi uradno se je program začel.

Najprej je vse prisotne nagovoril predsednik MK Moto Guzzi Slovenija Matevž Čokl, potem pa še izvršni direktor Avtoplusa, uvoznika Moto Guzzi za Slovenijo g. Tugo Kodelja. Po končanem nagovoru mikrofon je prevzel Marko in nas do večera zasipal z informacijami in duhovitimi pripombami na račun....ja, tudi Guzzijev. Med pozdravljanjem znancev, spoznavanjem, novih prijateljev, ogledovanjem Guzzijev vseh vrst in letnikov je čas hitro mineval. Avtoplus je poskrbel za testno Californio Aluminium, s katero se je marsikdo popeljal po lepih okoliških cestah, na ogled pa sta bila postavljena še dva s serijo omejena lepotca: nevarno drzen V11 Scura in elegantno, perverzana in v rdeče usnje vdeta, razkošna California Poltrona Frau. Spregledati ni bilo možno nobenega. In da bi bila razlika kar najbolj očitna, je bila na razpolago še testna mala Beta - vsakemu, ki je sedel nanjo in se zapeljal med travniki, je takoj postalo (znova) jasno, kaj pomeni Guzzijev agregat med nogami. Ni kaj, tudi to je način za prepričevanje kupcev.

Ves čas je potekal srečelov, ki je porušil vse rekorde - na voljo je bilo točno 300 bogatih nagrad naših sponzorjev in prav nobena srečka ni bila brez dobitka. Glavna nagrada je bila čelada Bieffe, ki jo je poklonila AMH Vomberger, med ostalimi nagradami pa so bile še rokavice, dežniki, kape, nahrbtniki, majice..... ne, čepkov letos ni bilo.

Po kosilu smo se skupno odpeljali po vijugavi, notranjski cesti do gradu Snežnik. Guzziji so zavzeli parkirišče pred gradom in vzbudili precej zanimanja. Na gradu je ravno potekala poroka in imelo smo priložnost opazovati usodne korake srečnega para v srednjeveškem okolju. Med romantično potjo okoli gradu smo naleteli na viteze - v pravih železnih oklepih in čeladah in z ostrimi meči. Takoj so se bili pripravljeni fotografirati z nami, sledil je prikaz viteških bojev, pri čemer smo se prav zabavali.

Dokler najstrašnejši vitez ni vprašal: kdo se upa boriti proti meni?? Hrabri Matej je prvi sprejel izziv in se dobro odrezal. Bravo! Potem je hotel vitez za nasprotnice samo še dekleta.
 

Guzzistka iz Zibike pri Podčetrtku je dobro vihtela meč! Viteze smo povabili, naj se oglasijo na Blokah, ko opravijo z vsemi sovražniki na gradu, ter se vrnili k Domu pod Liscem, kjer so nas že čakali.

Na vrsti so bile nagradne igre - v spretnostni vožnji so lanski zmagovalci kar hitro izpadli (sreča je opoteča) in zmago si je privozil Matevž po hudem boju s Tomažem in tako zaslužil Dunlopovo pnevmatiko, ki jo je poklonil Sitar Pneumatic Center Kamnik. V valjenju sodov je bil letos brez konkurence Bojan in si prislužil Spykov ledvični pas. V metu bloka motorja sta zmagala Luka (s pomočjo Red Bulla) in Anita (tehnika je važna). Srečelov se je zaključil z licitacijo - če je kdo odšel z Blok brez dežnika in pelerince, si je sam kriv. Vsi Guzzisti, ki sodelujejo na www.motoguzzi-si.com forumu, so lahko preizkusili trdnost dane besede - Pejo in Barbara sta svojo besedo držala in prinesla jagode in šampanjec, kot sta v forumu obljubila!

Bližal se je čas za večerjo in prišli so - vitezi!! Ponovili so nekaj svojih točk, samo za Guzziste. In se preizkusili v boju z nekaterimi Guzzi-damami. Večer je bil v znamenju ognja - tistega na ognjišču in tistega, ki so ga bruhali Guzzisti s Hrvaške - točka in pol! Drugi del večera je minil ob prijetnem druženju, pogovorih in poskušanju pršuta, ki ga kot vsako leto prispevajo Guzzisti iz primorske. Pijače ni zmanjkalo vse do jutra, tem za pogovor pa tudi ne. Ker pa je bila ravno evrovizijska sobota, si je marskido prepeval Samo ljubezen, nekateri kar v zboru, vse bolj in bolj glasno - vse do jutra.

V nedeljo nam vreme ni bilo več naklonjeno, v dežju smo pospravili spomine na lepo soboto, ter se v koloni napotili proti Ljubljani. Z mislimi pri dogajanju prejšnjega dne in v pričakovanju novih guzzističnih srečanj.
Zahvaljujemo se našim sponzorjem, ki so nam omogočili s svojimi donacijami, da smo uspeli speljati srečanje tako, kot smo si ga zamislili!

Za MK MOTO GUZZI SLO:
Barbara Sušnik, častna članica

Srečanje so omogočili naslednji sponzorji:

AVTO PLUS d.d., Koper
UNIT d.o.o., Ljubljana
ROISS DVA d.o.o., Ljubljana
P.B.S. d.d., Ljubljana
RADIO GAMA MM, Ljubljana
SITAR PNEUMATIC CENTER d.o.o., Kamnik
PIVOVARNA UNION d.d., Ljubljana
RADENSKA d.d., Radenci
IMPAKTA d.d., Ljubljana
BOMAX d.o.o., Ivančna Gorica
BELINKA BELLES d.d., Ljubljana
SLOWATCH d.o.o., Ljubljana
DROGA d.d., Ljubljana
KOLINSKA d.d., Ljubljana
B/S/H/ d.o.o., Nazarje
BADEL d.o.o., Ljubljana
CLASS I d.o.o., Ljubljana
ZLATI GRIČ d.o.o., Slovenske Konjice
AMH VOMBERGER d.o.o., Kranj
HMC HABAT d.o.o., Ljubljana