E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani

SLOVO SEZONI - RALLY PO SLOVENIJI,
7. in 8. oktober 2000

V soboto in nedeljo, 7. in 8. oktobra 2000, smo izvedli načrtovano slovo sezoni - Rally po Sloveniji. Namen je bil ob koncu sezone obiskati kraje, kjer živijo člani kluba, se z njimi srečati in skupaj prevoziti vsaj del poti. Zelo velikega odziva s strani članov, posebej tistih izven Ljubljane, že v času priprave ni bilo, vendar smo upali, da se nam bo pridružila ali pa vsaj oglasila večina članov. Pot smo pripravljali z veseljem in veliko pričakovanji, vendar pa nas je na cedilu pustilo vreme in dež je najbrž doma zadržal tudi nekaj tistih, ki bi sicer prišli.

Tako se nas je v soboto zjutraj pred Halo Tivoli v Ljubljani zbralo le malo: predsednik Matevž s Californijo, Aleš z Nevado in Marko&Barbara s Californijo. V kompletni deževni opremi smo bili videti kot astronavti. Pa spremljevalno vozilo - Erik in Tomaž sta bila trenutno brez motorjev in sta šla z nami z avtom z izobešeno Moto Guzzi zastavo. Naj se ve. Pozdravit nas je prišel še član Mitja, ki pa je moral potem po drugih opravkih.

Startali smo po planu in se v dežju med redkimi avtomobili podali proti Grosuplju. Na motorju smo srečali samo poštarja (no, še ta je bil na mopedu). Prvi postanek je bil Motel Grosuplje. V dežju, ki je brezupno padal, nas ni nihče čakal - razen avtobusa razposajenih Zagrebčank, ki so se želele fotografirati z Matevžem (in motorjem). Po novem odseku avtoceste smo nadaljevali pot v Trebnje, kjer nas je pričakal član kluba Emil. Skupaj smo popili jutranjo kavo (hvala, Emil!), si dvigovali moralo in se kmalu odpravili naprej. Vožnja skozi Sevnico do Celja se je kar vlekla. Užitek ob sicer lepi pokrajini je kvaril dež, ki še vedno ni nehal padati niti za minuto, in nekaj zapor zaradi dela na cesti. Po načrtu smo prišli v Celje, kjer sta nas pričakala Tomaž in njegova spremljevalka. Skupaj smo šli na kosilo k Štormanu v Vojniku pri Celju, kjer so za nas res lepo poskrbeli, čeprav smo, popolnoma mokri, povzročili manjšo poplavo v jedilnici, motorje pa zapeljali med mize pod kozolec. Da so bili pod streho, seveda. Ampak - pod deževnimi kombinezoni smo bili suhi! Postanek z odličnim kosilom se je prilegel, kombinezoni so se posušili, mi pa najedli. Potem pa naprej. Tu je prišlo do delne spremembe načrta - odpovedali smo se poti čez Velenje in Črnivec ter šli čez Tuhinjsko dolino do Kamnika. Zelo lepo in skoraj je že nehalo deževati. Pa naprej do Britofa pri Kranju, kjer se nahaja eden boljših Moto Guzzi servisov - Vomberger. Marija in Brane Vomberger sta nas pričakala z obloženimi kruhki, piškoti in seveda - šampanjcem. Saluti, Moto Guzzi! Pridružila sta se nam Max in Romana, v trgovini z motoristično opremo pri Vombergerjevih pa smo ostali dobro uro in se izčrpno pogovorili o opremi in o motorjih (kdaj bo v Sloveniji Mandelo Rosso?). Siti in dobro razpoloženi smo se odpravili naprej, do cilja prvega dne - Kranjske Gore. Tja smo prispeli malo po šesti uri popoldne, po prevoženih približno 280 kilometrih. Mokri, a zmagovalci. Zunaj še naprej padajoči dež nas ni več motil, saj smo imeli v Porentovem domu na razpolago vse, kar smo potrebovali. Ni bila ravno de-lux kategorija, imeli pa smo "svoj" prostor z zakurjenim kaminom za večerjo in plesišče z light - showom. In Tomaž je imel s seboj dovolj dobrih kaset, refošk se je prilegel,…Viva Las Vegas! Pridružilo se nam je še nekaj članov, skupno število je doseglo 13 pogumnih! In zabave željnih.

V nedeljo zjutraj smo se znašli pred težko odločitvijo - po planu čez ponoči zasneženi Vršič ali naokoli čez Predel? Zmagal je razum. Čemu brez potrebe prevračati naše lepe Guzzije po poledenelih kockah? Šli smo do Trbiža, pa čez Predel do Bovca. Deževalo ni več, pokrajina je res vredna ogleda, suha cesta pa popolno razkošje. Vreden ogleda pa je bil najbrž tudi prehod meje - v deževni opremi iskati potni list in ga potem spravljati nazaj na suho ni ravno enostavno. Število spremljevalnih vozil je naraslo na tri (štiri?). Erik je skrbel za fotke (in vse ostalo), Tomaž za Erika (Viva las Vegas!),… Tako se nam je morala dvignila skoraj do Mangarta, čeprav so zaradi velikega števila prevoznih sredstev občasno nastajali problemi z logistiko (če bi del vodstva kluba pozabili v Bovcu, bi bili pa v resnih težavah). Kratek postanek za kavo v Bovcu je izkoristila Katarina, zlezla v motoristično opremo in na Aleševo Nevado - pa nas je bilo pet na motorjih! Gotovo je postala prepričana Guzzistka (not?). In naprej do Nove Gorice. Spet rahel dež, ampak kaj nam pa more. Guzzi se drži ceste, da je veselje. Če je le pamet v glavi. Nasproti nam je prišel Uroš iz Avtoplusa Koper z V11 in nam povedal, da nas tam že pričakujejo. Da bi nadoknadili rahlo zamudo, smo šli čez Italijo (mejni prehod Rožna dolina - Škofije). In da ne bi bilo res prelepo, si je mejni policist zaželel videti prometne! Ej, v deževni opremi smo, prometne pa so spravljene globoko na varnem! Nič zato, če se mora, se mora. Zgubili smo nekaj minut. Upam, da je policist to naredil zaradi zanimanja za Guzzije in da se je na pamet naučil vse podatke iz prometne. Do Kopra ni več deževalo, pač pa je pihala burja. Ob hudih sunkih smo skoraj postali jadralci. V Kopru nas je čakala celotna posadka Avtoplusa, z direktorjem Sorgom in Kodeljo na čelu. Pa pijača, prigrizek in TESTNI V11! Ni slabo, kar je dobro. Posebno, če je Moto Guzzi. Ampak - čez Californijo je pa ni. Ostala nam je še pot do Postojne, kjer smo šli vsi skupaj na pizzo (Pizzeria Čuk - priporočamo) in se tudi poslovili. Pa do Ljubljane, kjer smo dobrih 36 ur prej začeli z rally-jem!

Po skupno prevoženih skoraj 600 kilometrih v težkih vremenskih razmerah smo enoglasno ugotovili, da smo zmagali in da Guzzi ni samo za na Tromostovje! Obe Californiji in Nevada so delale kot urica, pa tudi deževna oprema se je izkazala. Da ne govorimo o človeškem faktorju - Guzzisti, tisti na motorjih in tisti po sili razmer v avtih - smo brez konkurence! Idej za nadaljnje akcije ni zmanjkalo - Korzika čez prvomajske praznike, zbor na Blokah zadnji vikend v maju, zimska vožnja,…

NE OKLEVAJTE, OGASITE SE, PRIDRUŽITE SE!

Posebna zahvala: Emilu iz Trebnjega!

Tomažu in .. iz Celja!

Mariji in Branetu Vomberger (AMH - Avto moto hiša Vomberger, Britof 180, 4000 Kranj)
Tel:     04 2342 600
sevis:     04 2342 601
Faks:     04 2342 602)

Avtoplus Koper

VSEM, KI STE BILI Z NAMI! ALI PA VSAJ MISLILI NA NAS.

                                Za MK Moto Guzzi,
                                Barbara Sušnik