E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani

6. SREČANJE MOTO GUZZIJEV V KIRCHBERGU V AVSTRIJI

Od sobote 1. in do nedelje 2.07.00 je potekalo srečanje Guzzistov pri naših severnih sosedih v mestecu Kirchberg www.donhauser.at/guzzi/.
Nekaj neustavljivih članov se nas je dobilo v soboto zjutraj na parkirišču Hale Tivoli in odpeljali smo se po starih cestah proti Mariboru in naprej proti Šentilju, preko meje na Avstrijsko stran. Pot smo nadaljevali proti Gradcu in naprej proti končni točki našega potepanja po prekrasni zeleni pokrajini avstrijske štajerske. Vso pot skozi Avstrijo smo skupaj ugotavljali kako lepo imajo sosedje vzdrževane in odlično označene tudi stare regionalne ceste, ki so kot nalašč za vožnjo z motorjem.
Vreme nam je bilo skoraj ves čas naklonjeno, le tik pred ciljem nas je malo pohladila poletna nevihta. Nismo bili jezni zaradi premočenih oblačil in umazanega kroma, le čudovitih ovinkov, ki so se vili čez gorski prelaz Wechsel (980 m) nismo mogli odpeljati tako kot bi jih lahko, če bi bili suhi.
Na cilj smo prispeli v popoldanskih urah, saj je bilo za nami od Ljubljane 280 km in ravno ko smo prihajali v "ciljno ravnino", so se ostali udeleženci odpeljali na skupno vožnjo. Mi smo jim žal samo mahali, saj ni nihče od nas zbral dovolj energije, da bi se priključil "guzzistični kači" iz cca. 200 motorjev. Po naporni vožnji smo si vsi najbolj želeli kopanja v obljubljenem bazenu.
Srečanja se je udeležilo kakšnih 250 Guzzijev večina iz Avstrije in Nemčije, toda od najdalj smo prišli ravno mi in si za to prislužili pokal, iz katerega smo pili še dolgo v noč, saj smo si ga zaslužili.
Drugo jutro smo odhajali v spremenljivem vremenu, vendar nas dež vseeno ni ujel in smo lahko užitkarsko prevozili ovinke, ki so bili tokrat suhi in se tako varno in brez težav v popoldanskih urah pripeljali domov.
Iz Avstrije smo se vrnili z dobrimi občutki, saj smo sklenili kar nekaj novih prijateljstev, predvsem pa smo bili za severne sosede zares prav prijetno presenečenje, saj nobeden od njih ni v teh krajih pričakoval obiskovalce iz Slovenije.

V prihodnje ste vabljeni tudi ostali člani kluba Moto Guzzi, da se skupaj popeljemo novim dogodivščinam naproti in predstavimo Slovenijo še v večjem številu.

Predsednik
                                        Matevž Čokl, ing.