E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani
Moto Guzzi California EV 80

FRAU LETHER
USNJENA GOSPA

Pri Moto Guzziju so se odločili, da naredijo omejeno serijo prav posebnih Californij. Ker je že v osnovi "cruiser", ga ni bilo težko opremiti in odeti v kvalitetno rdeče usnje. Poleg so dodali mnogo druge opreme in rezultat tega je zelo ličen izdelek, ki so ga poimenovali Frau Lether Sculped.

Motor je preizkušena Guzzijeva tehnika, delno modificiran, saj ima sedaj elektronski vbrizg goriva, ki naj bi poskrbel za mirno in v vseh pogojih nadzorovano delovanje. Temu pripomore tudi nov elektronski vžig znamke Magneti Marelli.
Ker je motocikel narejen v okviru 80. Obletnice Moto Guzzija, je temu primerno narejen v omejeni seriji z izbrano opremo. Že na prvi pogled se motor razlikuje od ostalih, saj je izdelan samo v rdeči barvi (Red Vintage) in ima veliko usnjene opreme. Sedež je oblečen v rdeče usnje, ki mu daje svojo žlahtnost in prav tako blazinica naslona za sopotnico. Stranska kovčka sta iz kvalitetnega usnja, tudi ročke in ročice (!!!) zavore ter sklopke so odeti v rdeče usnje. Prav tako ključ. Poleg dobite tudi PVC pregrinjala za sedež, naslon in stranska kovčka, če vas ujame neurje in ne želite imeti mokro usnje.

Po naročilu lahko dobite tudi "top case", kovček, ki je narejen prav za ta model, saj je plastičen in ima naslonjalo za sopotnico prav tako iz rdečega usnja. Zelo lično. Tudi rezervoar ima po sredini kromiran trak, ki je pri ostalih modelih lakiran.
Nova je parkirna tačka in kar je zelo pomembno, prednja luč je nova in ima boljšo svetilnost. Sprednja maska je po vzoru motociklov izpred dvajsetih let. Torej, motor ima svoj obraz in kot bi dejali stari Guzzisti, ima dušo. Veliko delov po motorju je kromiranih, tudi lok za zaščito motornih valjev v primeru padca. Le-ta nosi vetrno zaščito za noge, ki je prav tako v stilu celotnega motocikla in se mu poda.
Zakaj Poltrona Frau? Dve oznaki "Made in Italy" sta združili svoje moči in prav za 80. Obletnico Moto Guzzi motociklov naredili izdelek, ki je obema v ponos. Poltrona Frau je italijansko prestižno podjetje, ki ima zelo dolgo tradicijo nekje od leta 1912 in je zelo cenjeno na področju oblikovalskih dosežkov.
Materiali, ki so jih uporabili za izdelavo prej omenjenih delov, so bili dolgo testirani in izpostavljeni tako -40 kot +100 stopinjam Celzija.
Tako je motor kot celota narejen "za vedno". Ali kot bi dejali pri Guzziju, za naslednjih 80 let. Pa srečno.

Motor: 90o V-twin, 4-T, 2 ventila po glavi
Prostornina: 1,064 ccm
Vrtina x gib: 92 x80 mm
Kompresija: 9.5 : 1
Moč: 54 kw 74 KM pri 6,400 o/min
Navor: 94 Nm pri 5,000 o/min
Uplinjanje: Magneti Marelli, več točkovni sekvenčni vbrizg
Vžig: Magneti Marelli IAW
Sklopka: Dvojni disk, suha
Menjalnik: 5 prestav
Sekundarni prenos: Kardan
Rezervoar: 19 litrov
Predtek: 29,5 stopinj
Medosje: 1,560 mm
Mere D x Š x V: 2,380 x 815 x 1,150 mm
Višina sedeža: 780 mm
Vzmetenje spredaj: 45 mm Marzocchi nastavljive vilice, hod 140 mm
Zadaj: Nihajna roka z dvema amortizerjema, hod 96 mm
Zavore spredaj: Integralni sistem, dva 320 mm diska Brembo ORO serije s štirimi batnimi čeljusti
Zadaj: Enojni 282 mm Brembo ORO disk z dvojno batno čeljustjo
Pnevmatike: Spredaj 110/90 VB18, zadaj 150/70 VB17
Cena: Še ni podatka
Uvoznik: Avtoplus d.d., Koper