E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani

9. SREČANJE GUZZISTOV V BOHINJU

Moto srečanje sredi triglavskega narodnega parka, pa še dež ima tam mlade, tako vsaj pravijo ljudje, ki živijo tam! Skratka na prvi pogled nezdružljiva kombinacija za motoristično srečanje. Le kdo si želi bobnenja dvovaljnikov sredi neokrnjene narave? Pa vendar, obstaja povezava, »Guzziji« namreč nastajajo ob čudovitem italijanskem jezeru Lago di Como in tudi tam rado dežuje, pa še orli se bolje počutijo med visokimi gorami… Zato nismo dolgo oklevali – 9. mednarodno srečanje bo v Hostlu pod Voglom in motoristični adrenalin bomo tokrat raje nadomeščali v adrenalinskem parku ali na canyoningu.

Tako smo se zadnji vikend v maju že devetič srečali vsi, ki kakorkoli častimo ali vozimo znamko Moto Guzzi – bog si ga vedi zakaj, verjetno zato ker so vsi lastniki teh motorjev prijazni in prijetni ljudje!?

Kot vsako leto se nas je zbralo okoli 150, starih in mladih, z otroki ali brez, tako iz Madžarske in Italije kot tudi iz Hrvaške, z Guzzijem ali brez…prišli so vsi, ki so se želeli srečati in popiti pivo s prijatelji, preizkusiti testnega Guzzija ali se preprosto imeti fajn.

Letos smo se v senci orlovih kril počutili »najvarneje« doslej, saj nam je letošnje srečanje popestril novi uvoznik za znamko Moto Guzzi, Avto Triglav d.o.o. iz Ljubljane, ki želi na kranjskem tej znamki vrniti staro slavo in ugled. Postregel nam je s tremi testnimi, svežimi motorji (Stelvio, Griso 8V, Norge GTL), prikrajšal pa nas ni niti za premiero čisto novega retro Guzzija V7. Z njim se je okoli poldneva z nasmeškom na obrazu pripeljal sam g. Mitja Gustinčič – »Oh, kako lahkotno je lahko vandranje z Guzzijem!«

S policistom na čelu, smo odpeljali skupinsko vožnjo, ki je bila letos za spoznanje krajša od prejšnjih let. Dan se je hitro prevesil v popoldan in po obilni hrani, ki se je pekla in jedla skozi ves dan se je bilo potrebno znebiti odvečnih kalorij, zato smo se tradicionalno pomerili v počasnostni vožnji – letos je bil najpočasnejši Guzzist Josef iz Madžarske. Daleč najmočnejši pa ostajamo Slovenci v metanju Guzzijevega bloka v daljino, kajti že drugo leto zapored je šla steklenica CC-ja v roke Slovenskemu Guzzistu. Morda pa je bila le nagrada bolj privlačna…

Ker je v teh krajih veliko lesa smo se s podjetjem Unicommerce, ki je zastopnik za motorne žage Stihl dogovorili, da bodo fantje vešči sukanja motorne žage izrezali velikega, lesenega Guzzija in tako pustili trajno obeležje »Guzzi was in Bohinj«… in še bomo prišli.

Kot vsako leto so nam srečanje popestrile brhke hostese iz CC-ja in Red Bulla, ki nam dajo pogum in krila. Pred nami je naenkrat ostala samo še noč in potrebno jo je bilo karseda lepo izkoristiti, kajti toliko Guzzistov na kupu zopet dolgo ne bo. Treba je bilo plesati in se vrteti vse do jutranjih ur.

Aja, pa da ne pozabim, tokrat je deževalo vse naokrog, samo v Bohinju je bilo suho – očitno smo orli pregnali črne oblake stran, vsaj za tisti dan!

Viva Guzzi!

Matevž Čokl, predsednik


Ostale slike si lahko ogledate tukaj in tukaj