E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani
VII. srečanje Moto Guzzi kluba Slovenija


Predsednik je bil že spomladi ves zaskrbljen, lani je bilo namreč prvič, da se nismo srečali na Blokah in zgodila se je Kozina, na katero smo vsi računali tudi letos, pa žal ni bilo mogoče. Tokrat je bilo zaradi obnavljanja primorskega motela sedmo srečanje v Mozirju, natančneje v Mozirskem gaju, hotelu Benda.

Pri vhodu na parkirišče hotela sta nas pričakali dve brhki mladenki s pločevinkami Red Bulla, tu je bil neutrudni predsednik, ki je kot običajno poskrbel za vse ob pomoči članov in članic našega kluba.

Na velikem parkirnem prostoru ob hotelu, se je čez dan zbralo okrog 200 motornih koles in približno 300 udeležencev. Veliko veselja ob ponovnih srečanjih starih znancev je ustvarilo tisto posebno vzdušje, polno pogovorov o motorjih in še čem in radovedno ogledovanje vseh , v več vrst lepo parkiranih motornih koles. Seveda ne smem pozabiti na goste iz tujine, ki jih je bilo res veliko, največ, kot običajno Italijanov, prišli pa so tudi iz Hrvaške, Madžarske, Švice. Sam sem se najbolj zadrževal okrog Quot, letos jih je bilo največ, kar pet, tu so bili še eksotični Centauri, največ Californij, Nevad, nove Breve, Griso, prekrasen Andrejev Sport , pa tudi nekaj drugih znamk. Omeniti velja tudi obisk predsednika MG World cluba, Braneta Legana, pa Benke, trgovca Sostana in njegove ekipe, skratka naše srečanje očitno postaja vedno bolj pomembno.

Malce pozno, vendar le, so fantje iz Motorjeta pripeljali tudi testnega Guzzija- Grisa in kar precej obiskovalcev se je »lepilo nanj«. Žal kakšne posebej pripravljene promocije Grisa ni bilo in kot kaže se učimo skozi vse življenje….Tu so bili tudi predstavniki Nolana, stojnica s komunikacijami med motoristi, stojnica kluba, skratka »sejem bil je živ«. Posebej velja omeniti stojnico s srečolovom, kjer: »vsaka srečka nekaj dobi in nihče ni ne zgubi«. V imenu kluba bi se ob tej priliki rad zahvalil našemu Tomažu, ki je prispeval hladilno napravo kot glavni dobitek.

Skupna vožnja je potekala vse do Pavličevaga sedla , letos prvič in zelo modro v spremstvu policaja na BMW-ju in zdravnika na Hondi. Bogovi so nam bili naklonjeni in dežja razen malo, le za vzorec ni bilo. Sledil je železen spored iger, tekmovanj, spretnostne vožnje, večernih druženj, jedače, pijače, ognjemeta, glasbe, čisto določenih pogovorov in pogovorov kar tako, dan in pozen večer pa sta minila bliskovito, tako kot na vseh srečanjih do sedaj.

Nasvidenje Mozirje in hvala, morda se vidimo prihodnje leto ali pa tudi ne, saj tudi menjava krajev srečanj ni tako slaba izbira, sedaj to že vemo ali ne?

Tekst: Zupi

Foto Maks Arbiter

Zahvala našim sponzorjev, brez katerih ne-bi mogli izpeljati srečanja tako kot smo si ga zamislili: PROTON AVTO RD - AVTOPLIN CENTER Ljubljana (glavni sponzor), EPIGRAM - delavnica vizualnih komunikacij, AKRAPOVIČ IZPUŠNI SISTEMI, UNIT, HAWE, IMPAKTA - motorna olja MOBIL & ESSO, ŽURNAL, RED BULL, WHISKEY CC, VODNI PARK BOHINJ, PAC SPORTS, MOBITEL, KOMPARE - ČELADE NOLAN