E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani

Spremembe

 

 

Letos se je zgodilo to, kar je bilo po svoje neizogibno… Zgodilo bi se slej ko prej… Adijo, Bloke! Konec nekega obdobja, konec romantike… Pet let so nas Bloke gostile v svojem prijetnem okolju, sredi narave, daleč stran od civilizacije… Lepo, nepozabno. Prvih pet let je vedno najlepših, kajne?! Vendar je treba priznati, Guzzisti smo Bloke prerasli. Konec je družinskih srečanj, klepetanja deseterice nadebudnežev ob tabornem ognju pozno v noč… MK Moto Guzzi Slovenija se je v teh petih letih razvil na vseh področjih, število članov se je podvojilo, potrojilo,… (danes lahko mirno ugotovimo, da je klub, po številu članov, eden izmed največjih v Sloveniji). In vse to je kar klicalo po spremembah… Jasno, tudi po spremembi lokacije srečanja!

In tako se je zgodila Kozina! Ja, točno tista taista Kozina, skozi katero smo se včasih prav na počasi »valili« proti morju. Tista Kozina, kjer se, razen na bencinski črpalki, ni bilo smisla zaustavljati in izgubljati časa. Tista Kozina, iz katere je, nekoliko odmaknjen od glavne ceste, vabil napis »Motel Kozina« in katerega funkcija oz. smisel mi še danes ni prav jasen… Pa vendarle, Kozina je vedno prinesla veselje, radost, zadovoljstvo, saj je bilo morje tako rekoč samo še za ovinkom.

Seveda so se ob menjavi lokacije porajali dvomi… Je to res prava lokacija?! Jasno, Blok ne bo mogoče premagati, Bloke so nepremagljive… Bloke so kot prvo dekle, ki ga nikoli ne pozabiš… Bloke so original, vse ostalo je samo še kopija, ponatis… Pa vendarle, tudi v filmskem svetu je lahko film, ponovno posnet čez 30 let, boljši od originala. Enako v glasbi… Če sreča res spremlja hrabre, potem uspeh, kljub vsemu, ne more izostati. In res, že petkova večerna podoba prizorišča je vse dvome prepustila burji, da jih je odnesla proti obali. Pred nami je bil le še veliki dogodek: VI. MEDNARODNO SREČANJE GUZZISTOV!

Vreme je bilo letos naklonjeno, kot bi se dogovorili. OK, zadnja srečanja so bila vedno v oblakih, letos hočemo sonce! Dogovorjeno?! Seveda! Kozina ni Notranjska, Kozina je Primorska in na Primorskem je sonce samoumevno. In lokacija ter vreme sta privabila Guzziste… Jasno, privabilo jih je Srečanje in želja po druženju, ampak lokacija in vreme sta dodala svoje. Če so pristojni v Motelu Kozina v dopoldanskih urah še imeli pomisleke, da bo hrana pojedla Guzziste, se je popoldne situacija obrnila… Deseterica zaposlenih ni več dohajala potreb lačnih in žejnih udeležencev srečanja. Guzzisti so seveda prišli, tako iz Slovenije, kot tudi iz bližnje Italije in Hrvaške. Število?! Niti ni pomembno… veliko, še več! Na krožni vožnji je bila kolona nepregledno dolga… Zbudili smo zaspano Divačo in Sežano… pripravili smo jim dogodek leta. Ne pelje se pač vsak dan skozi kraj skupina 50-ih motorjev. 50-ih motorjev istega rodu! Bilo je kaj videti! Ob postanku v Lipici pa bi lahko imel naključni mimoidoči občutek, da je prišel na tovarniško dvorišče... tovarne Guzzi! Guzzijev je bilo videti veliko več, kot konj… in to brezplačno! Sicer pa je bila celodnevna podoba pred Motelom Kozina enaka. Omeniti je seveda potrebno eno novejših Guzzističnih kreacij… Breva 1100 se je razkazovala v vsej svoji lepoti in sijaju. Za sprehode pa, žal, še ni bila pripravljena… saj veste, mladostna zadržanost. Z zadržanostjo pa niso imeli problemov testni Breva 750 i.e. in V11 Scura. Popoldanska zmagovalca sta bila počasnostna vožnja in met bloka motorja… pa ne kateregakoli… del je pripadal legendarnemu V10 Centauru! In komur celoten repertoar Guzzijevih modelov ter originalna Guzzi kolekcija oblačil in opreme nista bila dovolj, je prišel na svoj račun v večernih urah… »Pršutarnica pri Binetu« in zabava do poznih nočnih ur, ob izbrani glasbi DJ Magica, sta bila pač dovolj tehten razlog, da se je sobotni dan zaključil prav tako veličastno, kot se je začel. Na koncu smo zmagali vsi! Dvomov ni bilo več! Bloke so premagane, živela Kozina!

Marko Sušnik

Foto Maks Arbiter