E-mail
Novice Povezave Vpis v klub Guzzi oglasnik Guzzi Trgovina Moto Guzzi forum Člani
Srečanje Moto Guzzi kluba Slovenija - Bloke 2004


Srečanje sredi gozdov

Konec maja smo dobesedno spravili pod streho tradicionalno srečanje motoristov. Majsko vreme je nagajalo povsod po Sloveniji, le na Velikih Blokah na Notranjskem je sonce vztrajalo do poznega popoldneva. Udeležba zaradi vremena ni bila rekordna, vendar so tisti, ki so prišli, pridobili lep dan za druženje s številnimi lastniki Moto Guzzijev in tudi drugih motorjev. V soboto smo se ob dobri hrani in domačem pivu pomerili v družabnih igrah, jahali konje, testirali nove motorje, ki jih je pripeljal novi zastopnih za Slovenijo, Trgoavto iz Kopra ali pa smo le spoznavali nove prijatelje.

Letos je bilo srečanje še bolj mednarodno kot prejšnja leta: nekaj je bilo motoristov iz Hrvaške, Avstrije in celo Švice, največ pa je bilo Italijanov. Naša dežela postaja zanimiv turistični cilj za motoriste, ki so prej komaj vedeli, kje je Slovenija. Ko smo skupinsko obiskali grad Snežnik so se italijanski gostje po ogledu bogato opremljenih soban pozanimali, koliko stane grad in kje ga lahko kupijo.

Množica motorističnih zborov po Sloveniji se je zaradi pridobitniške miselnosti spremenila v množične koncerte in lokalne veselice in se izživela. Srečanja, katerih se udeležijo motoristi, z namenom da se poveselijo, se med seboj spoznajo in izmenjajo izskušnje pa bodo vedno bolj zanimiva, kar potrjujejo tudi podobna srečanja v tujini. Čani Moto Guzzi kluba Slovenija se tega zavedamo in vabimo vse, da pridete tudi drugo leto.

Uroš Blažko